kaartwandelnetwerk

Wandelknooppunten

Wandelnetwerken

!
9789490932008
Gewicht: g

Bulskampveld

Wandelnetwerk Bulsskampveld
Het Bulskampveld in de provincie West-Vlaanderen is een poëtische verzameling van kastelen, historische hoeves, immense groendomeinen en uitgestrekte natuurreservaten. Een regio die je toelaat om cultureel ongedwongen te genieten en eindeloos te wandelen in het grootste bosgebied van West-Vlaanderen. Vijf dorpen op mensenmaat houden al eeuwenlang trouw de wacht aan de rand van het gebied. Aalter in het oosten, Oostkamp in het westen, Beernem in het noorden en Wingene en Ruiselede in het zuiden. In de kern van het gebied word je getrakteerd op onmetelijke bossen, imposante bomenrijen, uitgestrekte weilanden, kleine verscholen kapelletjes, kastelen en andere cultuurhistorische relicten.
5420032100199
Gewicht: g
demerode_thumb

De Merode

De Merode is een gebied op de grens van de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Natuur, kastelen, abdijen, pittoreske dorpspleintjes ... je vindt het allemaal op de overgang van de Kempen en het Hageland. Alle mooie plekjes in dit prinsheerlijke platteland zijn nu verbonden door een wandelnetwerk van meer dan 500 km wandelplezier voor groot en klein.

Het bijhorende inspiratieboekje stelt 5 themawandelingen voor langs de mooiste plekjes uit de vlakke Kempen en het heuvelachtige Hageland en bevat heel wat praktische info.

In de ondernemersbrochure ontdekt u wat "de Merode" te bieden heeft aan cultuur, culinaire geneugtes en verblijfsadressen.

9789059349179
Gewicht: g

Essen Bepaald

Essen wandelkaart met knooppunten (1/36.000)
9789490932084
Gewicht: g

Heuvelland

Wandelnetwerk Heuvelland
Acht eeuwenoude nederzettingen (De Klijte, Dranouter, Kemmel, Loker, Nieuwkerke, Westouter, Wijtschate en Wulvergem) vormen samen de gemeente Heuvelland. De dorpen hebben zich neergevleid tussen de heuvels die zich in een brede boog ten zuiden van Ieper uitstrekken. Wandelaars kunnen zich verwachten aan stevige hellingen, prachtige holle wegen, snippers bos en weidse vergezichten. Maar ook de cultuurliefhebber komt in de streek aan zijn trekken. Tal van monumenten en littekens in het landschap herinneren aan de Eerste Wereldoorlog. Er zijn sfeervolle dorpen, musea, een bezoekerscentrum en een rijke 'couleur locale'
9789490932091
Gewicht: g

Ieperboog

Wandelnetwerk Ieperboog
De 'Ypres Salient' of Ieperboog strekt zich uit ten zuiden van Dikkebus tot over Zonnebeke. Deze brede boog om Ieper was in de Eerste Wereldoorlog het strijdtoneel van gruwelijke veldslagen. Vandaag vormt de regio ten zuiden van de Vredesstad het groene decor voor een eigentijds wandelproduct. Wandelen in de zuidelijke Ieperboog blijft boeien dankzij de nauwe verweving van natuurlijk en cultureel erfgoed binnen de landschappen. Geniet er van de vele bossen, kleine landschapselementen, sfeervolle dorpen en fraaie vergezichten en sta stil bij één van de tientallen oorlogsrelicten.
9789490932411
Gewicht: g

IJzervallei

Wandelnetwerk IJzervallei
Het wandelnetwerk verkent de IJzervlakte in al zijn aspecten. Gezellig kuieren langs de oevers van de IJzer en ondertussen genieten van het omringende landschap. In de uitgestrekte polders prijken talrijke kerktorens van prachtige Westhoekdorpen als Haringe, Roesbrugge, Beveren, Stavele, Krombeke, Oostvleteren en Westvleteren, Lo-Reninge, Gijverinkhove. Net over de grens brengt het netwerk je in Rexpoëde, West- en Oost Cappel, Bambecque, Herzeele, Houtkerque en Wylder. Het wandelnetwerk IJzervallei wordt aan beide kanten van de grens bewegwijzerd met de typische rood-witte borden. Met dit wandelnetwerk krijgt de IJzervallei er een goeie 200 km stapplezier en zo'n 127 knooppunten bij.
5420032100083
Gewicht: g

Kempens Landgoed

Kempens landgoed Wandelnetwerk

Goed nieuws voor wandelaars. Sinds 19 september hebben de Antwerpse Kempen er een nieuw netwerk bij.
Wandelnetwerk Kempens Landgoed serveert 290 kilometer prima trajecten in Arendonk en Ravels.
In dit stukje Kempen geniet je van een deugddoende stilte, uitbundig groen en talloze fraaie plaatjes.

Puur natuur: je vindt het onder meer in de Gewestbossen van Ravels en Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk.
Naast indrukwekkende bossen wandel je langs heide, vennen, stuifduinen, prehistorische grafheuvels, molens en kapelletjes.
Met behulp van de gedetailleerde overzichtskaart stippel je talloze trips uit. De rood-witte borden met nummers houden je op het juiste pad.

5420032100151
Gewicht: g
kempenseheide_thumb

Kempense Heide

Wandelnetwerk Kempense Heide serveert ruim 500 km wandelplezier langs fraaie bossen, parken en en tuinen in Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel.
Het sluit in het noorden aan op de Nederlandse netwerken Baronie Delta-Oost en Baronie-West. In het zuiden kun je je tocht verderzetten langs het wandelnetwerk Kempense Hoven.

De wandelnetwerkkaart wordt aangeboden samen met een handig wandelinspiratieboekje met een omschrijving van zes suggestielussen.

5420032100168
Gewicht: g

Kempense Hoven

Het gloednieuwe wandelnetwerk Kempense Hoven serveert 480 km wandelplezier in het hart van de Antwerpse Kempen.  Het wandelnetwerk verbindt de mooiste wandelpaden in de gemeenten Beerse, Brecht, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Vosselaar en Zoersel. Met behulp van de knooppunten stippel je zelf diverse aantrekkelijke trajecten uit. De Rechthoekige, rood-witte borden met nummers houden je onderweg op het juiste pad
5420032100335
Gewicht: g

Kempense Kolonies

Wandelnetwerk Kempense Kolonies
De naam Kempense kolonies verwijst naar de voormalige landloperskolonies in Merksplas en Wortel. De twee domeinen serveren vandaag een unieke mix van sociale geschiedenis, erfgoed en natuur.
Er valt echter nog veel meer te ontdekken: de valleien van het fraai kronkelende "Merkske" in het grensgebied met Nederland, karaktervolle dorpjes als Zondereigen of het sfeervolle begijnhof en de Sint-Katharinakerk in Hoogstraten, ...
Verder proef je er letterlijk en figuurlijk van het echte Kempense platteland.

Wandelnetwerk Kempense Kolonies serveert 435 kilometer wandelplezier in Baarle, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel en Turnhout.

De wandelnetwerken 'Kempens Landgoed' (oosten), 'Kempense Hover' en 'Kempense Heuvelrug' (zuiden) liggen vlakbij. In Baarle is er aansluiting met het Nederlandse wandelnetwerk 'Baronie-Oost'.

5420032100328
Gewicht: g

Kempense Meren

Wandelnetwerk Kempense Meren serveert 270 kilometer wandelplezier in de gemeenten Dessel, Mol en Retie. De naam van het wandelnetwerk verwijst naar het waterrijke landschap, zo typisch voor Mol en Dessel. De ontginning van het witzand in de regio vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw creëerde een lappendekken van meren, vijvers en plassen. Vele daarvan zijn vandaag schitterende natuurgebieden, andere aantrekkelijke recreatiedomeinen. Op de autovrije jaagpaden langs de kanalen is het heerlijk fietsen. Bovenop de Sas4-Toren, bij een kruispunt van zomaar even 3 kanalen, geniet je van een adembenemend panorama. Andere bijzondere plekken zijn de watermolen aan de Kleine Nete in Retie of de norbertijnenabdij van Postel. Geen zaligere manier om je wandeling af te ronden dan met een abdijbiertje …
9789490932138
Gewicht: g

Kustwandelroute

Kustwandelroute netwerk
9781565924796
Gewicht: g

Land van Mortagne


Wandelnetwerk Land van Mortagne
Dit wandelnetwerk is gelegen in het interfluvium tussen Schelde en Leie. Een overvloed aan kerkwegels slingert zich door het glooiende landschap richting dorpskernen. Oude en jonge bosjes en natuurgebieden wisselen af met imposante vierkantshoeves en eeuwenoude kapellen. Langs de Schelde en het kanaal Bossuit-Kortrijk vertellen de jaagpaden het verhaal van een rijk verleden. Meer dan 150 km wandelpaden wachten om ontdekt te worden.
Ontdek de streek van Bellegem, Bossuit-Avelgem, Spiere-Helkijn, Kooigem, Moen en Zwevegem.

9789082343236

Land van Streuvels wandelnetwerk

Wandelkaart wandelnetwerk Land van Streuvels

Begin december 2014 is de start gemaakt met de aanleg van alweer het 10e Wandelnetwerk van West Vlaanderen: Wandelnetwerk Land van Streuvels in de Leiestreek van het Belgische West Vlaanderen. Een samenwerking van onder meer de gemeenten Anzegem, Zwevegem en Wortegem-Petegem. Het Wandelnetwerk zal naar verwachting in april 2015 voor de wandelaar te betreden zijn en in totaal zo’n 119 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes omvatten.
9789491414060
Gewicht: g

Meetjeslandse Kreken

Wandelnetwerk Meetleslandse Kreken
9789490156305
Gewicht: g

Pajottenland Wandelnetwerk

760 KM wandelplezier
5420032100519
Gewicht: g

Scheldeland - Rivierenland

Stippel aan de hand van genummerde knooppunten je eigen trajecten uit langs Nete, Dijle, Zenne, Schelde en Rupel.
Meer dan 360 km mooie en veilige wandelpaden om te ontdekken.
Met inspiratieboekje over alle highlights van de regio zoals het Broek in Blaasveld, Niels Broek, Battenbroek, het Steenbakkerijmuseum en de Sint-Bernardusabdij.
Gedrukt op waterafstotend en scheurvrij papier.
9789059345270
Gewicht: g

Scheldeland (Land van Stille Waters)

In het Land Van Stille Waters new ed. 2011 - waterprooof (1:25.000)

Wandelknooppuntennetwerk van het gebied tussen Rupel en Schelde.  Zeer gedetailleerde wandelkaart met op de keerzijde heel wat buttige informatie.
Met: Willebroek, Niel, Temse, Hamme, Dendermonde, Buggenhout, Sint Amands, Mariekerke, Weert, Bornem, Puurs, Lippelo,...

 

9789078542919
Gewicht: g

Vlaamse Ardennen - Getuigenheuvels

Wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen
Het op en top glooiend landschap van de Vlaamse Ardennen is doorspekt met charmante, kleine wegen en leuke dorpjes! Wandelaars kunnen zich verwachten aan unieke vergezichten, pittoreske dorpskernen, kronkelende kasseiwegen, prachtige bossen, holle wegen, aantrekkelijke stadjes en nog zoveel meer.
Ontdek de streek van Oudenaarde, Horebeke, Brakel, Kluisbergen, Maarkedal en Ronse!

9789059349186
Gewicht: g

Voerstreek wandelnetwerk

Zeer gedetailleerde topografische wandelkaart met wandelknooppunten van de Voerstreek - met hoogtelijnen en ingetekende wandelroutes. 124 km wandelplezier, vertrekkende vanuit 5 dorpen. Nieuwe en bestaande wandelpaden werden verbonden tot een samenhangend, uniform bewegwijzerd wandelnetwerk. Aan de hand van de genummerde knooppunten kan de wandelaar zelf zijn wandeltocht uitstippelen over onverharde en verkeersluwe wandelpaden.

Kaart met begeleidend boekje.
Wandelnetwerk Voerstreek wandelkaart 1:12 000 De Voerstreek biedt je als wandelaar één van de mooiste wandelnetwerken van Vlaanderen: 124 km puur wandelplezier in een prachtig natuurlijk decors. Nieuwe en bestaande wandelpaden werden verbonden tot een samenhangend, uniform bewegwijzerd wandelnetwerk. Waar twee of meer wandelpaden elkaar kruisen, ontstaat een knooppunt. Aan de hand van ruim 90 van deze genummerde knooppunten kan je zelf je tocht uitstippelen over onverharde en verkeersluwe paden en daarbij kan je de lengte van je parcours vooraf bepalen met de kilometeraanduiding die je op deze kaart vindt
9789490932107
Gewicht: g

Westkust

Wandelnetwerk Westkust
Natuur, geschiedenis, cultuur en kunst: hand in hand.
Het wandelnetwerk brengt je in De Panne met het Vlaams Natuurreservaat De Westhoek, het Calmeynbos (66 ha), de Westhoekverkaveling en de Dumontwijk, het Vlaams Natuurreservaat Oosthoekduinen en het Vlaams Bezoekers- en Natuureducatie Centrum De Nachtegaal, het Natuurreservaat Houtsaegerduinen en het Cultuurhuis De Scharbiellie.
9789490932114
Gewicht: g

Zwin

Regio: Kust
Vertrekpunt: Knokke-Heist, Retranchement, Cadzand, ...
Afstand: meer dan 50km wandelplezier
Het grensoverschrijdende wandelnetwerk Zwin verkent de ruime regio rond het natuurgebied Het Zwin. Zorgvuldig geselecteerde en met knooppunten bewegwijzerde wandelpaden doorkruisen het charmante Knokke-Heist, Retranchement en Cadzand. Het landschap is er erg gevarieerd: zee, strand en duinen, de weidsheid van de historische Zwinpolders en de geborgenheid van natuur- en bosgebieden wisselen elkaar af. Ruim 50 kilometer wandelpaden zijn via 36 knooppunten met elkaar verbonden tot een netwerk. Kies zelf je startplaats en stippel in alle vrijheid je eigen wandeling uit.